Kompetensbehov hos ditt företag

Har du behov av personal och kompetens i ditt företag?

Näringslivsutvecklaren har ett tätt samarbete med Arena Arbetsmarknad i Valdemarsvik och arbetar ständigt på att bli bättre på att anpassa utbildningar till den lokala arbetsmarknadens behov och rätt matchning. Viktigt att understryka är att Arena Arbetsmarknad ofta arbetar med de som står långt från arbetsmarknaden av olika anledningar. Söker du kompetens som kräver hög utbildning kan näringslivsutvecklaren eventuellt tipsa dig om andra vägar att hitta din nya stjärna.

Du är varmt välkommen att kontakta näringslivsutvecklaren direkt eller fylla formuläret här för fylla i vilken typ av kompetens du söker. Du som företagare förbinder dig inte till att anställa eller ta emot praktikanter/lärlingar genom att fylla i formuläret. Du kan däremot bli kontaktad av Arena arbetsmarknad om du har ett behov av kompetens och vi har en lämplig student som kan passa dig och ditt företag. Upplägg och engagemang klargörs i så fall i nästa skede. Detta är främst en kartläggning av behoven i kommunen.

Arbetsförmedlingen i Valdemarsvik

Arbetsförmedlingen har inte längre ett permanent fysiskt kontor i Valdemarsvik men du kan som företagare fortfarande använda Arbetsförmedlingen när du söker ny kompetens.

Arbetsförmedlingens uppdrag handlar i grunden om att bidra till en väl fungerande arbetsmarknad. En viktig uppgift för dem är också att rusta de som står långt ifrån arbetsmarknaden. På så sätt bidrar de till att förhindra utslagning och öka sysselsättningen.

Arbetsförmedlingen kontrollerar att de arbetsgivare som får anställningsstöd följer det regelverk som finns. Arbetsförmedlingen kontrollerar också att de som är anmälda som arbetslösa följer regelverket, så att de kan få rätt stöd från bland andra a-kassan och Försäkringskassan.

Läs mer om Arbetsförmedlingen här.