Visit Valdemarsvik

Visit Valdemarsvik är det officiella namnet kommunen använder sig av i marknadsföring och kommunikation riktad mot besökare, i samarbete med besöksnäringen.

Besöksnäringen är viktig för Valdemarsviks kommun. Som företagare inom besöksnäringen erbjuder kommunen en tjänst i form av att samla våra turism-företag under siten ”Visit” på kommunens hemsida. Här kan du få synas i text och bild under någon av undersidorna. Valdemarsviks kommun lägger också årligen många hundratusentals kronor på annonsering i olika turistmagasin, för framtagandet och distribution av en lokal turistbroschyr samt för drift av hamnar, ställplatser och inte minst en fysisk turistbyrå. Utöver detta sponsrar kommunen flera av de stora evenemang som genomförs i Valdemarsvik årligen. Vi finns också med i flera regionala och nationella nätverk inom besöksnäringen för att hålla oss uppdaterade och samverka på nivåer.  Allt för att bidra till en positiv bild av Valdemarsvik, bättre upplevelser, fler jobb och tillväxt i kommunen.

Vill du synas under paraplyet ”Visit”? Hör av dig till näringslivsutvecklare.

Naturturism

Redan innan coronapandemin slog till såg vi ett växande intresse från våra besökare för att vistas i naturen under sin semester, detta gällde både den nationella och den internationella målgruppen. För den nationella målgruppen är allemansrätten en självklarhet som gör att vi får vistas i naturen på ett helt annat sätt än i andra länder. På nya inspirationssidan under fliken För branschen-Kunskap på www.visitostergotland.se finns fakta, inspiration och tips på hur företag och destinationer kan utveckla produkter för den växande målgruppen naturturister.

Direktlänk: https://www.visitostergotland.se/vs/for-branschen/kunskap/naturturismens-mojligheter

Utveckla ditt turismföretag – gå Visit Academy.