InGenious Linköpings Universitet

Linköpings universitet arrangerar kursen inGenious [799G52] med Almi East Sweden AB, ett dotterbolag till Almi Företagspartner i Östergötland AB. Kursen knyter samman studenter med företag och offentlig sektor i regionen – allt i en internationell miljö kännetecknad av kreativitet och entreprenörskap.

Denna tvärvetenskapliga kurs är unik för det svenska utbildningssystemet och avser främja elevernas entreprenöriella förmågor såsom att samarbeta med andra yrkesgrupper och att bli trygga i att pitcha inför publik. Det görs genom att använda utmaningsbaserat lärande (CBL). Kursen ger också möjlighet att knyta viktiga kontakter och bygga nätverk.

I denna kurs ges studenterna möjlighet att samarbeta med andra studenter från alla fakulteter i tvärvetenskapliga projektgrupper och tillsammans ta sig an utmaningar från näringsliv och offentlig sektor i regionen. I slutet av kursen pitchar studenterna sina lösningar för att utmana leverantörer och andra intressenter.

Projektgrupperna äger sina lösningar. Detta ger möjligheter att sälja lösningen till en leverantör, till en intressent, eller att utveckla den vidare, med stöd från Student Innovation av LiU eller Lead. Det är därför det är genialiskt!