Lilla Vik i Gryt

Utanför Gryts samhälle, vid Gryts skärgårds kustband, finns en visningsträdgård. Rosor och rhododendron, bambu och persika. Kärlekens Trädgård erbjuder inte bara otrolig växtlighet utan även konstverk i form av tavlor och skulpturer av konstnären och författaren Karola Messner. Ta med en fikakorg, njut av trädgård, konst och havsutsikt.

Karola Messner som är född och uppvuxen i München, Tyskland, har sedan tidigaste barndomen velat bli konstnär, men har samtidigt ett starkt naturvetenskapligt intresse. Under gäststudier på Academie des Beaux Arts i Paris och under några veckor på Konstakademin i München märkte hon att hennes eget skapande var så annorlunda än dåtidens trend, att hon bestämde sig att hellre studera medicin trots att hon var en de få som skulle antas på konstakademin i München. Efter medicinstudierna flyttade hon till Sverige, blev så småningom specialist i ortopedi och till sist professor i skelettets biologi och patofysiologi på Hälsouniversitetet Linköping, tills passionen för konst åter tog över. 2002 sade hon upp sin professorstjänst och blev konstnär och författare på heltid, mest med inriktning på skulptur och filosofiska romaner.

Karola Messners konst kännetecknas av rörelse och livsbejakande kraft. Träskulpturernas komplexitet, rytm och elegans söker jämförelse i historien. Det centrala temat i hennes skapande är evolutionsteorin: kampen för tillvaron, revirstriderna, men också samarbete och kärlek. Läs mer om hennes verk här: Välkommen till Karola Messner