X-rundan

I Valdemarsviks centrum finns nu X-rundan, eller ”Kryssrundan”, en digital tipspromenad för alla. Det enda du behöver är en mobiltelefon med QR-kod. Ladda därefter ner appen ”X-rundan” och börja svara på frågorna. Banan startar vid Sparbankstorget och du ser i appen vilken väg du ska gå. Vid olika positioner längs banan finns X-rundans frågeskyltar där du scannar QR-koden i din mobiltelefon för att få fram frågan. Du svarar direkt i appen och ditt svar registreras.

Nya frågor varje vecka

Om du vill kan du delta i Riksquiz för att placera dig på vår kommuns resultatlista. Varje vecka får du nya chanser att klättra på resultatlistan eftersom banan uppdateras med nya frågor. Då och då delar vi ut pris till vinnaren på listan (håll utkik på kommunens Facebook-sida!).

Kom igång!

För att gå X-rundan behöver du en mobiltelefon med en nedladdad QR-kod-app samt appen X-rundan. Appen finns för både iOS och Android-telefoner.

Fredag 9 sep kan du få hjälp med det tekniska

Fredag 9 september kan du som är 65 + få hjälp med att komma igång med X-rundan. Den digitala tipspromenaden kräver att du har en QR-kod. Hur installerar man en sådan app och hur fungerar den? Det kan du få hjälp med denna dag. Aktivitetsledarnas stöd är ett initiativ inom ramen för ABC-projektet. På kommunens Äldrewebb kan du läsa mer om ABC-projektet och de aktiviteter som aktivitetsledarna Lina och Malin håller i under hösten.

X-rundan med frågor för alla