Ringarums fritidshem

Ringarums fritidshem är integrerat i skolans lokaler och ligger i centrala Ringarum, mitt emot kyrkan. Undervisningen på vårt fritidshem syftar till att främja elevernas fantasi och förmåga att lära tillsammans med andra genom lek, rörelse och skapande. Fritidshemmet är uppdelat i två avdelningar: åk F-1 samt åk 2-6 och vi som arbetar på fritidshemmet är Lärare i fritidshem och Barnskötare.

Vi nyttjar att vi är en landsbygdsskola med närhet till naturen. När vi inte är utomhus har vi bland annat aktiviteter såsom trä- och textilslöjd, bild, idrott, gruppövningar samt fri lek. På fritidshemmet försöker vi möta de olika åldrarnas behov genom våra aktiviteter. Ni som föräldrar förstår såklart att det är stor skillnad på en sexåring och en mellanstadieelev. Samtidigt ser vi att åldrarna berikar varandra. Gör gärna ett besök under en förmiddagsrast så får ni se.

Vi tycker att det är viktigt med en god kommunikation med vårdnadshavare och det har vi bland annat genom drop-in, föräldrakvällar samt den dagliga kontakten vid hämtning och lämning.

Barnen på Ringarums fritidshem lär sig om demokrati i samband med våra fritidsråd där barnen tar upp saker och beslutar om sådant som rör fritidshemmet.

Ringarums fritidshem