På grund av pandemin har många gymnasier erbjudit undervisning via distans. Vi hoppas att det fungerar bra för dig och att du orkar kämpa på med studierna även fast det inte är som vanligt. Att inte vara i skolan innebär ju även att du inte får möjlighet till lunch på skolan.

Valdemarsviks kommun erbjuder därför dig som är gymnasieelev och bosatt i kommunen att hämta lunch via kommunens skolmatsalar precis som tidigare.

Många gymnasieskolor har nu anpassat sin undervisning och eleverna är inne på skolan i perioder. Under de veckor som eleverna är på Arbetsplatsförlagd lärande(APL) eller deltar i undervisningen på respektive skola ska måltider serveras på plats eller bekostas av individen(APL). Valdemarsviks kommun kommer då inte att tillhandahålla matlådor när eleven är i skolförlagd utbildning eller APL. Har ni frågor kring detta kontakta i första hand er gymnasieskola.

Så här gör du:

  1. Beställ din lunch genom att scanna QR koden eller gå in härDu behöver beställa senast kl. 11.00 dagen innan.
  2. Ange dina kontaktuppgifter och vilken dag det gäller
  3. Spara din anmälan genom att e-posta svarsjournalen till din egen e-postadress eller skriva ut den.
  4. Du visar upp din anmälan och hämtar din lunch i Folkets hus i centrala Valdemarsvik mellan 11.00-12.30. (Har du inte möjlighet till att hämta där så kan du fylla i det när du gör din beställning, då ordnar vi så du får hämta på en annan skola).

För information: Det är viktigt att maten du hämtar är av god kvalitet. Att hålla maten varm en längre tid än den som är satt för avhämtning (11-12.30) är därför tyvärr inte möjligt. Av hygienskäl går det inte att erbjuda avhämtning av kyld mat. På måndagar och tisdagar finns en möjlighet för dig som behöver hämta flera matlådor inför kommande skolvecka att göra det. Du kan då hämta ut fler matlådor av den mat som serveras för dagen. Du behöver i sådana fall uppge det när du gör din anmälan (under övrig information).

Aktuell matsedel finns här