Fyrudden

Fyrudden ligger strategiskt på en fastlandsudde långt ut i skärgården i Valdemarsviks kommun. Skärgården nås enkelt från Fyrudden. Här finns möjligheter att ta sig vidare ut till både obebodda öar och mer befolkade. Tack vare att många öar faktiskt är obebodda ges möjlighet till vila, avkoppling och sinnesro som är få platser förunnade. Men i skärgården utanför Fyrudden finns också de gamla fiskesamhällena på de relativt stora öarna. De är väl värda ett besök både som en naturupplevelse och av historiska och kulturella skäl.

Fortfarande en brukshamn

Fyrudden står än idag för att vara en brukshamn vilket gör att livet där känns vardagslikt i positiv mening. Det är här öbor hämtas och lämnas med båt eller svävare. Kustbevakningen har ofta fartyg tillagda här och militären nyttjas ofta Fyrudden som hub för övning. Här finns även restaurang, pizzeria, glass, kaffe, livsmedelshandel och sjömack! Läs mer om öppettider och aktiviteter på hamnens hemsida eller på fyrudden.se

Upplevelser, bad och camping

Under sommaren finns båtturer att följa med på. Postturen, Skärdgårdskompaniet, Skärgårdslinjen och båttaxi tar dig med ut i en av Sveriges vackraste skärgårdar. Från Fyrudden har du nära till havsbad och även till Eköns camping. Här kan du boka boende, hyra kajak, spela minigolf och njuta av varma klippor. Östgötaleden tar dig med på vackra vandringsupplevelser.