Aktivitetsparker

Det finns två aktivitetsparker i Valdemarsviks kommun: Trollbanan i Ringarum (intill Ringvallen) och Norrbackas aktivitetsbana i Valdemarsvik. På Norrbacka har Lovisebergs förskola varit med och skapat ”Regnbågsbanan” som är en hinderbana för både stora och små barn. Det är kommunens arbetsmarknadsenhet som tillverkat banan (förutom skylten som barnen skapat på förskolan).

Regnbågsbanan på Norrbacka

I skogsgläntan vid Norrbacka finns en aktivitetspark med basketplan, fotbollsplan, hinderbana och grillplats (med grill och vedförråd). Hinderbanan heter Regnbågsbanan och är framtagen i ett samarbete mellan Lovisebergs förskola och kommunens arbetsmarknadsenhet. Här finns stubbar att hoppa på, balansgång, klättervägg och lianer att svinga sig i.

Har du synpunkter kring Norrbackas aktivitetspark, vänligen kontakta Valdemarsviks kommun på telefon 0123-191 00.

Trollbanan i Ringarum

Trollbanan i Ringarum

Trollbanan i Ringarum är en skogsinspirerad hinderbana med ett 10-tal utmanande stationer för barn (från cirka 5 år). Här kan barnen öva upp sina motoriska färdigheter på ett lekfullt sätt genom att klättra, hoppa och balansera runt bland stockar och klätterväggar. Intill Trollbanan finns också en eldstad och bänkar. Samtliga stationer är gjorda av material som ska vara naturliknande och hela området har byggts av kommunens arbetsmarknadsenhet.

Det finns inga öppettider att passa och är helt kostnadsfritt.

All lek sker på vårdnadshavares eller medföljande vuxens ansvar.