Kommunikatör

Nu söker vi dig som har förmåga att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser!

Vad ska du göra?

Ditt uppdrag består av att självständigt driva och utveckla kommunikationsarbetet och bidra till den interna och externa kommunikationen på olika nivåer. Du kommer att utgöra ett stöd för kommundirektören med strategisk rådgivning. Du identifierar kommunikationsbehov och är ett operativt stöd för chefer och andra kollegor i det dagliga arbetet.

I ditt arbete ingår att utföra analyser och uppföljningar av genomförda informations- och kommunikationsinsatser samt aktivt delta i och bidra till kommunens övergripande arbete och utveckling av både externa och interna kommunikationskanaler.

Du är väl insatt i gällande lagstiftning, bland annat gällande digital tillgänglighet och GDPR. Vidare deltar du vid behov i övergripande krisledningsarbete. Kontakt med media förekommer.

Du ingår i kommundirektörens ledningsgrupp och rapporterar direkt till kommundirektören.

Vem är du?

Vi söker dig som är en skicklig organisatör med god strategisk förmåga att leverera kommunikation i framkant i en alltmer komplex omvärld. Arbetet kräver förmågan att snabbt ställa om och fokusera på uppgiften. Du ser till helheten och kan prioritera om och anpassa insatser utifrån givna uppdrag och dina olika målgruppers skilda behov. Du är en duktig skribent som har lätt för att producera texter av olika slag. För att du ska lyckas med ditt uppdrag behöver du ha förmågan att samverka och upprätthålla goda dialoger, både inom och utom kommunen.

Du har en akademisk utbildning inom relevant område. Du behöver ha kunskap om tillgänglighet och gällande lagstiftning. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och politisk styrda organisationer. Du har vana av att bemöta media. Vi ser gärna att du har erfarenhet av professionell trycksaksproduktion, att du är van användare av InDesign och även besitter goda kunskaper i Word och PowerPoint. Har du även kunskaper i Photoshop, Illustrator och/eller andra relevanta programvaror är det en fördel, liksom erfarenhet av arbete i WordPress.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Tjänsten är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning med säkerhetsintervju och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.