Cecilia Schultz – Maskinkvinnan

Känner du igen Cecilia? Det kan bero på att hon pryder kommunens skyltar längs med E22. Cecilia kommer från Ringarum, flyttade för att utbilda sig för att sedan flytta tillbaka till Valdemarsvik och driver idag ett framgångsrikt företag i Valdemarsvik.

Cecilia – berätta om dig.Cecilia Schults - Maskinkvinnan
Mitt namn är Cecilia Schultz och jag är 34 år, mamma till två barn, bor i Valdemarsvikskommun och driver med mina kollegor bolaget Bepart AB. Ett företag som säljer lantbruks och entreprenadmaskiner i Östergötland. Vi erbjuder även service och reparationer i vår verkstad på Mosseboområdet i Valdemarsvik.

Jag är född och uppväxt på en gård utanför Ringarum med mina föräldrar och två små systrar. Pappa har under alla år jag bott hemma haft mjölkkor. Där fick jag lära mig att hjälpa till med både djur och köra maskiner. En lärdom som kom att visa sig vara av stor glädje till det jag idag gör. Att sälja maskiner som kan underlätta i människors vardag och bidra med effektivitet och glädje är min största drivkraft.

Hur känner du för Valdemarsvik?
Valdemarsvik har gett mig många härliga minnen och upplevelser. När jag var liten åkte vi hit för att hälsa på min mormor och morfar. Dagar av mat och det bästa av allt, kommunalt varmvatten i oändligheter, inget en bondunge var bortskämd med. Livet uppe på Norrbacka området var fullt av barn och utelek.

Några år senare kom en ny tid i livet när jag började i högstadiet på Vammarskolan. De tre åren var bland de roligaste åren jag haft. Vammarskolan bidrog med nya vänner från kommunens alla hörn, många gamla traditioner, mycket sportsliga arrangemang och så kanske det viktigaste, väldigt hög studiemoral. Med bra lärare och lite envishet lyckades jag ta mig vidare på mot Naturvetenskapliga programmet på De Geer gymnasiet och därefter även en två-årig teknisk maskiningenjörsutbildning på Berzeliusskolan i Linköping.

Bepart AB och framtiden i Valdemarsvik
Vid 27 års ålder köpte jag Bepart AB som idag består av tre anställda och omsätter ca 25 miljoner kronor. År 2017 utsågs jag till årets unga företagare i Valdemarsvik.

Min framtidstro om Valdemarsvik är stor. Jag hoppas och tror att detta är en kommun som kommer leverera förändringar inom de närmaste decennierna för både unga som gamla. Fler söker sig till landsbygden och vi blir mer omsorgsfulla om vår närhet och det småskaliga. Jag drömmer om ett levande småstadssamhälle där varje individ ska känna sig trygg och betydelsefull.