Axel Hollander – Ung i Viken

Axel är 15 år och kommer från Ringarum i Valdemarsviks kommun. Fram tills han började på högstadiet gick han i Ringarums skola, numera går han på Vammarskolan. Här berättar han om hur det är att vara ung i Valdemarsvik.

Ryggen av en ung kille som tittar ut över Valdemarsvik.

Jag heter Axel, jag är 15 år och bor inom Valdemarsviks kommun. Jag har gått på Valdemarsviks högstadium Vammarskolan sedan 2020 och innan dess gick jag på Ringarums skola. Jag tycker att båda dom här skolorna är bra skolor där man får lära sig mycket med den underbara personalen.

Hur trivs du i Ringarum?
Jag trivs väldigt bra i Ringarum jag tycker det är en fantastisk plats för familjer att bo och ha sina barn växa upp. I närheten av Ringarum finns den underbara badplatsen Tjen där man kan bada och hänga på en fin sommardag med vänner. Jag hamnade här genom att mina föräldrar flyttade hit ett par år innan jag föddes.

Hur är det att växa upp i Valdemarsvik?
Valdemarsvik är en fantastisk plats att växa upp på. Man får en smak av livet i skärgården, på landsbygden och i tätorten. Jag tycker att om man uppskattar landsbygden, skärgården och mindre orter ska man flytta hit för vi har lite av allt här.

Avslutningsvis, vad är det bästa med Valdemarsvik Axel?
Personligen tycker jag att badplatserna i kommunen är härliga.