Nya avsnitt i podden

Nu finns tre nya avsnitt i vår kommunpodd. På denna sida kan du lyssna på avsnitt åtta, nio och tio och förstås alla andra avsnitt som vi publicerat tidigare. Du hittar även alla avsnitt längre ner på denna sida.

De nya avsnitten handlar bland annat om skolverkssamarbetet, där Valdemarsviks kommun är en av elva kommuner i landet som tillsammans med Skolverket för en ökad måluppfyllelse för alla elever.

Förutom det kan du även få veta mer om föräldrawebben som är del i det stora preventionsarbetet som vi också ägnar ett helt avsnitt till att berätta mer om.

Lyssna på alla avsnitt här

Emelie Nisu och Fredrik Törnborg berättar tillsammans med Helena Karlsson om folkhälsoarbete och samverkan, brottsförebyggande åtgärder och ungas situation i Valdemarsvik just nu. Är Valdemarsvik en trygg och bra plats för unga? Vilka risker finns? Hur ser folkhälsan ut, vad påverkar den? De berättar även om föräldrawebben som lanseras under våren.

Vi möter Karin Petterson och Susanne Johansson och pratar om god mat. De brinner för god mat, och arbetar på kommunens kostenhet som levererar mat till barnomsorg, skola, hemtjänst och särskilda boenden. Karin och Susanne berättar om sin vision för kostverksamheten och vilka lagar och regler som styr verksamhet, från upphandling till maten kommer på bordet. Vad är viktigt för de som arbetar i köket och vad som driver dem i deras arbete?