Vill du arbeta som röstmottagare vid valet 2022?

Den 11 september 2022 är det val till riksdag, region och kommun. Valnämnden i Valdemarsvik kommun söker nu dig som vill arbeta som röstmottagare under förtidsröstningen och på valdagen.

Förtidsröstningen börjar den 24 augusti och pågår till och med valdagen den 11 september på flera platser i kommunen. Det finns möjlighet att vara röstmottagare dagtid, kvällstid och helger. Du arbetar tillsammans med andra röstmottagare och får ersättning från kommunen.

För att få vara röstmottagare måste du ha fyllt 18 år senast den dag du ska arbeta som röstmottagare. Du behöver också delta i en obligatorisk utbildning som valnämnden ordnar i augusti. Trots intresseanmälan och genomförd utbildning kan vi inte garantera att du blir anställd som röstmottagare.

Du kan anmäla ditt intresse för att arbeta under förtidsröstningen och valdagen på följande länk om du har e-legitimation https://minasidor.valdemarsvik.se/rostmottagare. Det går också bra att anmäla sitt intresse genom att skicka ett mejl till val@valdemarsvik.se.