Våra personliga Valdemarsviks pärlor

För ett par år sedan tog ett gäng eldsjälar, konstnärer och författare fram en liten bok med rubriken ”Våra personliga Valdemarsviks pärlor”. Den innehåller beskrivningar och är en magiskt författad handbok för att hitta utflyktspärlorna i Valdemarsviks kommun.

Våra Valdemarsvikspärlor omslagsbild på boken

Den här boken innehåller en samling relationer. Den handlar om relationen mellan människa och natur och mellan plats och minne. Vi har valt att kalla den för Pärlor.
Boken tar oss med till ett hav av blommande vitsippor vid Strolången. Den berättar om ett dramatiskt möte i den glimrande Licknevarpsfjärden. Den tar oss från barrskogsdunkla promenader i Skrickerum till nostalgiska skärgårdsminnen på Bokö.
Om något, hoppas vi att denna bok kan öka medvetenheten om den unika natur som vår bygd erbjuder, både för oss som har ynnesten att kalla den vårt hem, men också för de som planerar att besöka den för första gången.
I bästa fall, får den oss att inse vilken rikedom detta innebär: vilka relationer till naturen vi har att förälska oss i, att förvalta och att ständigt fördjupa.

Här hittar du den digitalt. Läs och njut!

Ladda ner broschyren Våra Valdemarsvikspärlor

(pdf, 16,03 MB)