Klassikerfestivalen

Klassikerfestivalen

Bilar, båtar, motorcyklar, mopeder, traktorer...

Platsen är perfekt. Valdemarsviks charmiga lilla stadskärna och den knallblå Valdemarsviken som en levande kuliss. Ovanpå detta: Frenetiskt kickande, tvåtaktsknarr, sidventilade V8:or, ylande radfyror och en och annan tändkulemotor på avstånd. Du kan höra det, inte sant? Vänta bara tills du upplever det.

Javisst, farkosterna är förstås i fokus dessa dagar. Och det bjuds något av en kontrollerad pytt i panna när båtar, bilar, motorcyklar, mopeder och traktorer presenteras med eftertanke. Som besökare kommer du att komma närmare inpå – det är ett löfte.

Från arrangörshåll vill vi ge en glimt av hur den samlade trafiken på sjön och på vägarna kunde se ut en slumpvis utvald torsdagseftermiddag i juli 1979. Eller 1956, eller för den delen 1988. Fordonen från folkhemmet sida vid sida med sådana som framfördes av de få förunnade. Utöver detta kommer du också att få se några av framtidens entusiastfordon.

Båt & plåtpaletten kommer att kryddas med samtal med intressanta gäster, med utställare, med god mat och dryck, underhållning och en hel del annat. Allt på en begränsad men i alla avseenden perfekt yta: Valdemarsvik, Östergötland, Sverige.

Varmt välkommen!