Sverkskog

Sverkskog i Sverkersholm satsar på genuina naturupplevelser i alla dess former!

Naturen har alltid lockat oss människor, i en värld som blir mer och mer digital är det extra viktigt att komma bort och stänga av telefonen. I Sverkersholm erbjuder vi ställplats/tältplats på en gård med skogen och vattnet som granne. Vackra eklandskap och möjlighet att se både vilda och tama djur. Matpaket att tillaga över eld och vedeldad bastu finns att köpa till.

Vandring
Tillsammans går vi genom olika skogar. Tallskog, granplateringar, granskog, lövskog och blandskog. Vi samtalar och funderar över olika för och nackdelar med olika sorters skogsbruk. En inblick i en skogsbondes vardag och många val. Vi stannar på fina platser och dricker kaffe/te/choklad/saft. Vandringen finns inriktad för barn alternativt för vuxna. Vandringen leds av oss på Sverkskog.

Vedeldad bastu
Vedeldad bastu vid sjön Tjen. Vi vill ge er en upplevelse ni sent ska glömma, bada bastu och släng dig i sjön för att svalka dig. Varva ner vid vattnet helt själv eller ta med familjen och upplev detta tillsammans. Medans du tänder bastun kan du laga mat över öppen eld precis utanför. Lyxiga matpaket finns att köpa.

Fiske
I norra änden av sjön Tjen ligger Sverkersholm, en gård med gamla anor och spännande historia. Här kan du hyra båt och lägga nät eller kräftburar i vacker natur. I sjön finns gös, gädda, aborre och självklart kräftor. Fiskekort finns att köpa på ifiske.se

Träförädling
Hos oss på Sverkskog får du följa med under träförädlingens olika stadier. Var med och såga virke på bandsågverk, välj ut träd som ska sågas eller bygg något helt i trä. Vi skräddarsyr din upplevelse.

Öppettider
Öppet året om. Måste förbokas.

Välkommen till Sverkskog i Sverkersholm!