Vill du ha feriepraktik?

Välkommen till feriepraktik hos oss på Valdemarsviks kommun. Genom att ha feriepraktik hos oss får du inblick i arbetslivet. Du får också lära känna Valdemarsviks kommun som arbetsgivare, knyta kontakter och får koll på olika yrken som finns hos oss. Kanske är det här du får din första arbetslivserfarenhet?

Vill du få erfarenheter genom feriepraktik?

Feriepraktik är en chans att lära sig mer om arbetslivet, få en inblick i hur det är att arbeta inom en kommun och tjäna pengar till sommarlovskassan.

Vem kan söka feriepraktik?

Sommaren 2022 välkomnar vi dig som är:

  • född mellan 2004-2006
  • folkbokförd i Valdemarsviks kommun.
  • nyfiken på hur det är att arbeta inom en kommunal verksamhet.

Hur mycket och när jobbar jag?

  • En arbetsperiod består av tre veckor under veckorna 24-32
  • Arbetstiden är 6 timmar/dag med 30 minuter rast = 90 timmar totalt på 3 veckor.

Hur mycket får jag betalt?

  • Ersättningen för 2022 är 70 kronor i timmen (inklusive semesterersättning).

Vad får jag arbeta med?

Praktikplatser kan variera från år till år. Det kan till exempel handla om vaktmästarsysslor, matlagning och köksarbete, att anordna barnaktiviteter eller daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Vi vet ännu inte vilka arbetsplatser som kommer att bli aktuella i år. Du som ansöker om feriepraktik kommer att bli tilldelad en plats inom någon av våra verksamheter. Om du inte vill ha platsen kan du därefter tacka nej till feriepraktiken.

När du ansöker kan du välja ett eller flera verksamhetsområden som intresserar dig. Vi kan inte garantera att du får praktik inom det område du angett, men vi gör vårt bästa när vi fördelar platserna.

Ansökan

Ansökan öppnar den 28 mars och är öppen till 10 april. Under Lediga jobb hittar du länken.

Viktigt att tänka

Utdrag ur belastningsregistret är ett krav för att kunna praktisera inom några av våra verksamheter. Om du får en plats inom en sådan verksamhet får du information om hur du ska göra för att skaffa ett utdrag ur belastningsregistret.

Har du fler frågor?

Välkommen att kontakta Nora Blomberg, 0123-192 72, Nora.blomberg@valdemarsvik.se