Jakthelg ska ge viltkött till förskolor, skolor och äldreboenden

En gemensam jakthelg ska öka kunskapen kring vilt, jakt och lantbruk samt öka intresset hos jägare att leverera viltkött till den offentliga sektorn..

Under helgen 3-4 december bjuder Svenska Jägarförbundet, Jägarnas Riksförbund tillsammans med Lantbrukarnas riksförbund (LRF) in till jakthelg. Under helgen jagar man samtidigt och det som skjuts under helgen skänks till de fem medverkande kommunerna Finspång, Kinda, Söderköping, Valdemarsvik och Åtvidaberg. Förhoppningen med satsningen är att en gemensam jakthelg ska öka intresset bland jägare att leverera vilt till kommunerna.

Vi ser väldigt mycket fram emot projektet som en är en del i vår policy och målsättning med att utöka vår servering vilt och av mer hållbara måltider, säger Karin Pettersson, kostchef i Valdemarsviks kommun.

Jakthelgen är inspirerat av liknande initiativ som tidigare anordnats runt om i Sverige vilket bidragit till tusentals portioner viltkött. Förhoppningen är att östgötska jägare, jakträttsinnehavare och markägare kommer delta. Uppsamlingsplatser kommer att finnas i alla kommuner för de som vill bidra med sina skjutna djur. Tanken är även att kunna bjuda in jägare som berättar om jakt vid servering.

Bakom initiativet står Svenska Jägarförbundet och Jägarnas Riksförbund samt Lantbrukarnas riksförbund (LRF) tillsammans med deltagande kommuner.

Anmälan

Anmäl intresse att delta till ditt lokala distrikt i Svenska Jägarförbundet eller Jägarnas Riksförbund.

Huvudkontaktperson Jägarnas Riksförbund (JRF)
Dan Franzén: fridsborg@hotmail.se, 070-253 84 83