Vill du arbeta som röstmottagare vid EU-valet 2024?

Den 9 juni 2024 är det val Europaparlamentet. Valnämnden i Valdemarsvik kommun söker nu dig som vill arbeta som röstmottagare under förtidsröstningen och på valdagen.

Förtidsröstningen börjar den 22 maj och pågår till och med valdagen den 9 juni på flera platser i kommunen. Det finns möjlighet att vara röstmottagare dagtid, kvällstid och helger. Du arbetar tillsammans med andra röstmottagare och får ersättning för ditt arbete från kommunen.

För att få vara röstmottagare måste du ha fyllt 18 år senast den dag du ska arbeta som röstmottagare. Du behöver också delta i en obligatorisk utbildning som valnämnden ordnar i innan röstningsperioden börjar. Det gäller även för dig som har arbetat som röstmottagare tidigare. Trots intresseanmälan och genomförd utbildning kan vi inte garantera att du blir förordnad till uppdraget som röstmottagare.

Du kan anmäla ditt intresse för att arbeta under förtidsröstningen och valdagen på följande länk om du har e-legitimation https://minasidor.valdemarsvik.se/rostmottagare. Det går också bra att anmäla sitt intresse genom att skicka ett mejl till val@valdemarsvik.se.