Viksgala och årets pristagare!

Årets unga företagare och årets hållbara företag 2022 i Valdemarsvik tog emot sitt pris på scenen under världspremiären av Viksgalan.

Den 14 maj genomfördes världspremiären av Viksgalan – Valdemarsviks egna näringslivsgala som arrangerades av organisationen Företagarna i Valdemarsvik. Under denna högtidliga och glädjefyllda kväll då nya bekantskaper stiftades passade kommunen också på att dela ut pris till årets unga företagare 2022 och årets hållbara företag i Valdemarsvik.

Årets unga företagare 2022: Vilma Johansson – Hårlagret 1

Motivering: En ung entreprenör med hjärta för sin hemort och som bygger nätverk, engagerar sig i bygden och sprider både entusiasm och kunskap till andra. När du går från den här tjejens salong är du inte bara fin i håret utan har också ett leende på läpparna.

Vilma Johansson årets unga företagare 2022

Årets hållbara företag 2022 – Bia AB, VD Sofia Asklöf

Motivering: En tillverkande industri som startade i Valdemarsvik och som fortfarande finns kvar i Valdemarsvik med full kontroll över tillverkningsprocessen. Företaget använder sig av giftfria och i stor utsträckning svenska material. De håller hög kvalitét på sina produkter och är en uppskattad arbetsgivare med låg personalomsättning.

Årets hållbara företag 2022 Bia AB

Tävlingsförfarandet 
Båda tävlingskategorier utsågs efter att allmänheten fått nominera sina favoriter med riktlinjerna att årets unga företagare ska vara en driven företagare under 30 år med säte i Valdemarsvik…

…och årets hållbara företag ska vara ett livskraftigt företag med goda arbetsförhållanden, engagemang för bygden, ett företag som arbetar för miljön genom att minimera sin resursförbrukning, utsläpp av växthusgaser och gifter samt värnar om djur och natur, också med säte i Valdemarsvik.

Efter nomineringarna inleddes tuffa strider internt i kommunen om vem som skulle utses till vinnare i respektive kategori då flera nominerade var starka kandidater. Grattis vinnarna önskar vi på Valdemarsviks kommun!

Fler utmärkelser under kvällen
Under galan delades också pris ut till Årets besöksnäringsföretag som blev Mas Y Mas, mera känt som Fyrudden av Turistföreningen Visit Valdemarsvik. Ett kulturpris av Tryserum-Hannäs Kulturhistoriska Stiftelse till Tommy Andersson och Jerrely Celestino Mc Aully för renoveringen av ”Liedholmhuset”, samt inte minst Företagarnas eget pris – Årets företagare som gick till Gryts Handelsträdgård. Grattis önskar vi samtliga vinnare!