Välkommen till ”prova på-dans”!

Är du 65+ är du varmt välkommen till "prova på-dans". Det är aktivitetsledarna Lina & Malin i kommunens projekt ABC som tillsammans med Dansverkstan bjuder in till en rolig aktivitet där du får möta andra och prova på dans, om du vill och efter dina förutsättningar.

Dansa med oss på Dansverkstan. Vi rör oss utifrån våra förutsättningar och låter kreativiteten och dansglädjen flöda! Vi arbetar med dans som konstform och konstnärligt uttryck med pedagogik förankrad i vetenskaplig grund. Vi har en pedagogisk grundtanke där det är personen som är i fokus . Vi dansar en och en men i vissa övningar två och två eller i mindre grupper. Det är fantasin som sätter gränser!

  • Datum: tisdag 7/6
  • Tid: 09.30-11.30
  • Plats: Grännäsparken, Dansbanan

Varför Dans?

Dansen frigör endorfiner som är kroppens eget ”må bra-hormon”. Genom dans mjukar vi upp leder och muskler, förbättrar rörligheten, stärker kroppen, ger en gruppkänsla och en samhörighet, hjärngympa, övar koordinationen och balans, beröring och återknyter till gamla minnen.

Besök Äldrewebben

Fler aktiviteter planeras under året. På Äldrewebben kan du läsa mer om projekt ABC och få tips på saker att göra och träffar för äldre i vår kommun.