Vi öppnar för ansökningar av evenemangssponsring 2024

Valdemarsviks kommun bjuder in till ansökningar för evenemangssponsring för hela året 2024. Kommunen strävar efter att främja bilden av Valdemarsvik samt skapa en levande och attraktiv kommun för invånare och besökare genom att sponsra olika evenemang.

Det är viktigt att notera att kommunens budget för sponsring har förändrats på grund av det nuvarande ekonomiska läget. Det innebär att de tillgängliga medlen för sponsring har minskat jämfört med tidigare år.

Innehåll i ansökan:

Ansökan ska innehålla en tydlig beskrivning av evenemanget inklusive tidpunkt för genomförande, syfte och mål samt en transparent och tydlig budget. Ansökan ska tydliggöra behovet av ekonomiskt stöd från kommunen för att säkerställa att det finns en berättigad anledning till att söka medel från skattekollektivet. Det bör också klart framgå att evenemanget inte skulle kunna genomföras eller bära sig utan sponsring från kommunen.

Ansökningsprocessen:

Ansökan ska vara inskickad till sarah.akerblom@valdemarsvik.se senast den 15 januari 2024.

Granskning och beslut:
Ansökningarna för sponsring av evenemang för hela året 2024 kommer att granskas av kommunstyrelsens arbetsutskott den 31 januari 2024. Det formella beslutet om sponsring kommer att fattas i Kommunstyrelsen den 19 februari 2024. Beslutet meddelas därefter arrangören.

Upprättande av sponsringsavtal:
Vid ett beslut om sponsring upprättas ett sponsringsavtal mellan arrangören och kommunen för tydliggörande av respektive parts åtaganden. Sponsring utbetalas utifrån överenskommelse efter att sponsringsavtal upprättats.

Utvärdering och uppföljning:
Sponsormottagaren ska efter genomfört evenemang lämna en skriftlig utvärdering evenemangets leverans i förhållande till syfte och mål. Sponsormottagaren ska redovisa alla kostnader och intäkter för evenemanget på ett transparent och tydligt sätt inom sponsringsavtalets löptid.

För att en ansökan ska beaktas måste den uppfylla vissa grundkrav:

  1. Evenemanget måste vara öppet för allmänheten och utan inträdesavgifter för att övervägas för sponsring.
  2. Evenemanget ska vara tillgängligt för alla och får inte vara diskriminerande mot någon grupp människor.
  3. Valdemarsviks kommun ämnar inte sponsra servering av alkohol.

Övergripande policy och krav:

Valdemarsviks kommuns sponsringspolicy bygger på transparens, väldokumenterade beslut och ömsesidig nytta. Beslut om sponsring grundar sig på verksamhetens förenlighet med kommunens mål, ekonomisk ansvarighet och uteslutning av politiska/religiösa organisationer.

För att säkerställa måluppfyllelse och utgöra underlag för framtida sponsringsbeslut sker årlig uppföljning av sponsringen. Skriftliga avtal upprättas mellan kommunen och aktören för att specificera sponsormedel, motprestationer, löptid och uppsägningsvillkor.

Det är genom en noggrann och transparent process som Valdemarsviks kommun strävar efter att stödja och främja evenemang som gynnar både platsen och dess invånare.

Om du har frågor eller behöver mer information, kontakta kommunen på sarah.akerblom@valdemarsvik.se

23-12-13: Uppdatering av formulering gällande grundkrav, punkt 3.