Upphandling avslutad: ny entreprenör för turistbyrå och hamnvärdskap

Nu har upphandlingen av turistbyrå och hamnvärdskap avslutats. Upphandlingen resulterade i att vi välkomnar en ny entreprenör för uppdraget att serva ortens och kommunens besökare och potentiella besökare.
– Ett stort tack till alla som lämnat anbud. Vi ser nu fram emot att tillsammans stärka varumärket Valdemarsvik och hjälpa besökare och kommuninvånare att upptäcka och uppleva vår fina kommun, säger Jenny Elander Ek, kommunalråd (c).

Ny entreprenör

Företaget som nu kommer att ansvara för turistbyrå och hamnvärdskap heter Sport Bemanning Valdemarsvik AB och finns registrerat i Valdemarsvik. I detta bolag verkar bland annat Åsa Tholander och Björn Olsson som varit företagare i Valdemarsvik under många år. Valdemarsviks kommun kommer att presentera entreprenörens medarbetare och plats för verksamheten inom kort.
– Vi hoppas att näring, invånare och föreningsliv hjälper våra nya värdar med bra information och stöd i att leverera en fin service framåt, säger Malin Österström, ansvarig för näringslivsfrågor i Valdemarsviks kommun.

Ett stort tack till Thomas och Annette

Valdemarsviks kommun vill också framföra ett stort och varmt tack till Thomas och Annette som drivit turistbyrå i Valdemarsvik i tio års tid.
– Under hela 10 år har Thomas och Annette med personal levererat mycket bra service, bidragit till turismutveckling och visat ett härligt engagemang för kommunens alla delar. Thomas och Anette har nya planer på gång som de kommer berätta mer om i sina kommunikationskanaler. Återigen varmt tack, säger Jenny Elander Ek.

Ett stort tack vill kommunen även rikta till Pether Skoglund och hans team som stod för hamnvärdskapet under 2020.
– Tack för ert engagemang, era spännande digitala lösningar och er flexibilitet kring coronasäker service. Ställplatser och hamnen blev en välbesökt plats trots pandemin sommaren 2020. Hemestertrenden verkar stå sig även 2021 vilket bådar gott för lokal näring. Nu ser vi fram emot minskad smittspridning och ett gynnsamt år, avslutar Malin Österström.