Sarah Åkerblom är ny näringslivsutvecklare

Med kunskaper och erfarenhet inom besöksnäring, entreprenörskap och hållbar utveckling har Sarah Åkerblom nu påbörjat sitt uppdrag som Näringslivsutvecklare i kommunen.

Sarah Åkerblom har rötterna i Gryts skärgård. Hon är uppvuxen i Snäckevarp och har även spenderat mycket tid i familjens fritidshus på Häradskär. Efter att ha flyttat från kommunen som tioåring, har hon nu återvänt och bosatt sig med sin familj i ett torp på landet mellan Valdemarsvik och Gryt. Familjen består förutom Sarah av hennes sambo och deras två barn som är 1,5 år och fem månader. I hushållet ingår även 12 höns och en katt. Sedan flytten tillbaka till kommunen har Sarah och hennes sambo lagt ner mycket tid på att modernisera torpet som nu berikats med ett ordentligt avlopp.

– Efter att ha flyttat runt en del, utbildat mig och arbetat både i Sverige och utomlands kom barnen. I och med att jag själv skaffade familj växte min längtan hem till mina egna barndomstrakter. Jag ville tillbaka till den plats där jag själv vuxit upp, för att ge mina barn samma närhet till djur och natur som jag själv hade, berättar Sarah.

Operativ kraft med fokus på smidiga processer

Friluftsliv har alltid varit ett stort intresse för Sarah som gärna spenderar sin fritid i stallet. Hon har en examen i turismvetenskap som hon byggt vidare på genom en yrkeslärarutbildning inom turism och en masterutbildning inom hållbar utveckling. Erfarenheterna inom arbetslivet har till stor del handlat om turism och besöksnäring, genom arbete inom hotell och restaurang, som reseledare utomlands och som yrkeslärare på gymnasieskolor. Hennes senaste uppdrag var projektledare inom organisationen Ung företagsamhet.

– Som näringslivsutvecklare i Valdemarsviks kommun vill jag bidra till ett aktivt och välmående näringsliv. Jag är en operativ kraft som brinner för utveckling och nya möjligheter. Att förenkla processer och bistå företagare är viktiga delar i mitt uppdrag, berättar Sarah som betonar vikten av samsyn och samordning.

Utveckla nätverk och lyssna in

Sarah tillträdde sin nya roll i Valdemarsviks kommun i mitten av augusti och håller nu på som bäst med att sätta sig in i uppdraget.

– Under hösten är mitt fokus att utveckla mina interna och externa nätverk samt besöka företagare. Jag vill lära känna de krafter som verkar i kommunen, bland småföretagare och i de större industrierna. Jag vill lyssna och lära och tillsammans med mina kollegor inom kommunen bidra till näringslivets utveckling, både på kort och på lång sikt, avslutar Sarah.