Prova på att sjunga i kör

Är du 65+ är du varmt välkommen att prova på körsång i Ringarums församlingshem den 14 oktober. Det är aktivitetsledarna Lina & Malin i kommunens ABC-projekt som tillsammans med Svenska kyrkan i Ringarum bjuder in till denna dag, där du får möta andra och prova på körsång. Marie Dimpker är körledare.  Oavsett om du har erfarenhet eller ej. Att sjunga i kör skapar glädje, gemenskap, minskad stress och framför allt är det roligt!

Person som spelar orgel

Är du nyfiken på hur det är att sjunga i kör? Välkommen att prova körsång med kyrkomusiker Marie Dimpker i Ringarums församlingshem. Du behöver inte ha erfarenhet av att sjunga för att delta. Alla är välkomna! 

  • Datum: fredag 14/10
  • Tid: kl 10-12
  • Plats: Ringarums församlingshem, Kyrkvägen 3, Ringarum
  • För frågor: 0123-104 72
  • Ingen anmälan behövs. Det är bara att dyka upp!
  • Vi bjuder på fika!

Varför körsång?

Att sjunga får dig att må bättre – Du blir gladare.  Förutom att det är roligt att sjunga så frisätts dessutom må-bra-hormonet dopamin och oxytocin som gör oss lugnare.

Mindre stress – Både blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka när du sjunger och speciellt när du sjunger i grupp.

Bättre andning – När du sjunger så lär du dig använda din magmuskulatur och det är samma muskler som du använder för att andas. En ökad medvetenheten kan räcka för att du ska få en lugnare och djupare andning.

Du lär dig njuta av nuet  – Att sjunga kan göra att du får en starkare känsla av närvaro. Det gör det möjligt för dig att vara i nuet, något som vi ofta glömmer bort i den stressiga vardagen.

Källa: Sveriges körförbund

Besök Äldrewebben

Fler aktiviteter planeras under året. På Äldrewebben kan du läsa mer om ABC-projektet och få tips på saker att göra och träffar för äldre i vår kommun.