Nytt system för vädervarning införs 26 oktober

Den 26 oktober införs förnyade vädervarningar i Sverige. Varningarna blir konsekvensbaserade och regionalt anpassade, därmed mer relevanta och användbara. I det nya varningssystemet finns gul varning, orange varning och röd varning. Röd varning är den allvarligaste.

Vädervarningsikonerna visar hur allvarlig varningen är

Tydligare och mer användbar information på smhi.se

I den uppdaterade varningstjänsten på smhi.se finns samlad varningsinformation för innevarande dag och tre dagar framåt. Varje varningstyp innehåller information om vilken påverkan som kan förväntas vid den situation som varningen gäller. Vid en varning för till exempel ymnigt snöfall kommer användaren att kunna hitta information med exempel på vilken typ av påverkan som kan tänkas uppstå. Det kan handla om trafikstörningar, störningar i el- och teleförsörjning med mera.

Vädervarning på SMHI:s hemsida

Information om aktuella varningar i väder-appen

SMHI:s app som visar vädervarningI SMHIs väderapp visas information om aktuella varningar som berör den ort användaren valt på appens startsida. Det finns också möjlighet att ta del av gällande varningar för hela Sverige, via en ny flik i appens meny.

Observera: I varningstjänsten på smhi.se och SMHIs väderapp syns de förnyade vädervarningarna när det nya systemet är i drift, med start omkring kl 12:00 den 26 oktober. Det är viktigt att användare uppgraderar appen till senaste version för att säkerställa full funktionalitet.