Ny webbsida ska få fler att flytta hit

Ny webbsida ska få fler att flytta hit

Dagarna före jul har Valdemarsviks kommuns hemsida utökats med en ny ”Flytta hit”-sida. Sidan har uppkommit genom dialog mellan kommunen och fastighetsägare. Med bilder och filmer från olika platser i kommunen presenteras olika boendealternativ.

– Genom denna satsning lyfter vi fram olika möjligheter för de som är nyfikna på att bosätta sig i vår kommun, oavsett om man vill hyra sin bostad, köpa den eller bygga nytt, berättar Mattias Geving, kommunstyrelsens ordförande (s).

Den nya sidan skapades efter dialog med fastighetsägare i mitten av december.

– Jag har fört dialog med flera av de större fastighetsägarna i vår kommun som alla uttryckte ett behov av att lyfta fram de boendealternativ som finns här. Vi enades kring ett antal kommunikationsinsatser som alla kretsar kring en ny ”Flytta hit”-sida. I samråd med kommundirektören beslutades att detta var ett prioriterat projekt, och sidan tog form under några intensiva dagar, berättar Malin Österström, näringslivsstrateg.

Den nya sidan ligger på en egen domänadress: flyttahit.valdemarsvik.se på samma sätt som Upplev-, och Näringslivssidorna. På sidan samlas olika flöden från söktjänster där lediga bostäder, tomter och lokaler presenteras. Här finns också information om de olika orterna i kommunen. Med mycket bildmaterial och även filmklipp som togs i kommunen i somras, lyfts de olika alternativen fram.

– Det vi skapat nu är en start. Under den kommande månaden ska vi fylla på med mer information på sidan, mer reportage och artiklar som på olika sätt lyfter fram vår kommun och våra fantastiska miljöer, säger Malin Österström.

– Vi hoppas att fler upptäcker vår kommun och ser vilka möjligheter som finns här. Närheten till skärgården, våra naturreservat, lugnet och tryggheten är faktorer som allt fler finner viktiga. Valdemarsviks kommun har allt det och mycket mer, avslutar Mattias Geving.