Ny förskola – en viktig satsning på våra yngsta

Idag invigdes Lovisebergs nya förskola med fem avdelningar. Invigningen var inringad av pompa och ståt, med tal, fanfar och med bandklippning där våra förskolebarn var helt i fokus. Förutom förskolans barn och pedagoger fanns även en del politiker och kommunala tjänstepersoner på plats för att fira.

– Det har varit en lång väg, från det modiga beslutet att våga satsa på nya förskolor till att vi får stå här idag vid den nya fina förskolan. Det är jätteroligt, och en viktig signal inför framtiden, sa Jenny Elander Ek, kommunalråd (C) i sitt invigningstal som även inrymde en kort sagostund.

Alla barn och pedagoger från de fem avdelningarna hade samlats på gården för att fira sin nya förskola. Samtliga avdelningar framförde ett litet skådespel för den samlade invigningspubliken som förutom att lyssna till Jennys tal även fick höra rektor Mimmi Trysberg och skolchef Caroline Hedvall tala. De lyfte båda fram såväl pedagoger som barn som på olika sätt bidragit igenom hela byggprocessen.

– Ett stort tack till all fantastisk personal och alla fantastiska barn – ni har ju också fått vara med och tycka till om er nya förskola. Tack för alla era idéer och titta så fint det blev!, avslutade Caroline Hedvall innan bandet klipptes och den nya förskolan förklarades invigd.