Lyssna på oss i Valdemarsviks kommunpodd

Nu finns Valdemarsviks kommunpodd, en ny satsning som syftar till att öka insynen i den kommunala verksamheten.

Valdemarsviks kommunpodd innehåller inledningsvis sju avsnitt där lyssnaren får möta olika personer som berättar om sig själva, sina uppdrag och sina olika verksamheter. Bland annat delar några medarbetare inom sektor stöd och omsorg med sig av arbetet under pandemin, men även folkhälsa, säkerhet, krisberedskap och hur det är att leda en kommun är ämnen som behandlas i podden.

– Vi vill berätta mer om vad vi gör och visa vilka vi är. Genom kommunpodden hoppas jag att vi kan ge våra invånare en annorlunda inblick i våra verksamheter, berättar Karl Öhlander, kommundirektör i Valdemarsviks kommun.

Ytterligare avsnitt till hösten

Podden har spelats in under mars och april månad. Förhoppningen är att släppa ytterligare avsnitt till hösten.

– Vi har så mycket mer att berätta om. Till hösten planerar vi för flera avsnitt om skola och förskola, men vi räknar också med att ge mer inblick i andra verksamheter så som samhällsbyggnad, kultur, integration och äldreomsorg, säger Karl Öhlander.

Podden finns där poddar finns

Valdemarsviks kommunpodd finns på Spotify, Libsyn och iTunes Podcast. Avsnitten finns också här på vår hemsida. Sök på ”Podd”, alternativt lyssna på avsnitten direkt på denna sida. Alla avsnitt finns i spalten till höger.