Kristina Lohman tillförordnad kommundirektör i Valdemarsviks kommun

Pressmeddelande

17 augusti 2023

Kristina Lohman tillförordnad kommundirektör i Valdemarsviks kommun

Valdemarsviks kommun meddelar idag att Kristina Lohman, för närvarande sektorchef för Barn, Utbildning, Arbetsmarknad och Kultur, kommer att tillträda rollen som tillförordnad kommundirektör efter Karl Öhlander.

Preliminära datumet för tillträde av tjänsten är 1 oktober. Som en del av överenskommelsen kommer uppdraget ömsesidigt utvärderas mellan majoriteten och Kristina efter en period av 6 månader.

–Vi har stort förtroende för Kristinas kompetens och erfarenhet, vilket är grunden för hennes nya uppdrag som tillförordnad kommundirektör. Hennes tydliga, drivna och engagerade ledarskap kommer vara en viktig drivkraft när vi tillsammans arbetar med de utmaningar vi står inför, säger Per Hollertz (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Beslutet om Kristinas tillträde som tillförordnad kommundirektör kommer att formellt tas på kommunstyrelsens sammanträde den 4 september.

–Jag är jätteglad för förtroendet och tillträder rollen med stor nyfikenhet. Jag tror på organisationen och dess samlade kompetens och Valdemarsviks fortsatta utveckling som en plats att leva, bo och verka i, berättar Kristina Lohman.

Birgitta Modig kommer gå in som tillförordnad sektorchef i Kristina Lohmans ställe under denna period. Brigitta har tidigare erfarenhet av rollen vilket möjliggör en smidig övergång för det fortsatta utvecklingsarbetet inom sektorn.