Kommunens hemsida har fått en ny form

Kommunens hemsida har strukturerats om. Syftet är bland annat att öka tillgängligheten och tydliggöra att kommunen är avsändare av informationen. Arbete med utveckling av sidan och funktioner pågår ett tag till.

Kommunens hemsida har fått en ny struktur. Startsidan på adressen www.valdemarsvik.se har omdanats till en portal, med kommunens temabild för året i stort format. Bilden går i samma tema som på kommunens stora skylt vid E22.

Olika målgrupper för de olika delarna

Från portalsidan kan besökaren sedan välja att gå vidare till ”Kommunen” med information till invånare, ”Näringsliv” som vänder sig till företagare, ”Flytta hit” med information till de som önskar bosätta sig här i kommunen, samt ”Visit” som vänder sig till alla de som besöker vår kommun. Från portalsidan finns även en länk till ”Föräldrawebben” med information till föräldrar, men dessa sidor ligger kvar i sitt tidigare format och berörs inte av förändringen.

– Förutom att samla våra webbplatser under en portalsida, har färgtemat förstärkts ytterligare på varje del. Det ska vara tydligt för den som besöker kommunens webbplatser var man befinner sig, och att det är kommunen som är avsändare av informationen. Varje del, Kommunen, Näringsliv, Visit och Flytta hit, följer samma mall och är uppbyggda på samma sätt, berättar Helena Karlsson, kommunikationsstrateg på Valdemarsviks kommun som arbetat med den nya hemsidan tillsammans med Sarah Åkerblom, Näringslivssamordnare i kommunen.

Smart sevärdhetsregister på gång

Det är ett omfattande och manuellt arbete som utförts för att flytta över information i den nya strukturen. Arbetet blir klart under våren.

– Vi har en hel del kvar att göra, innehållet kommer att utvecklas successivt. Nyhetssidorna och filtrering av nyheterna står först i tur. Dessutom kommer vi innan sommaren att publicera ett nytt sevärdhetsregister som bygger på ett mångårigt arbete som vår kollega Hannes Carlsson utfört. Han har skapat en helt unik databas, fullproppad med spännande information om platser runt om i kommunen. Det är en kulturskatt som vi ser mycket fram emot att dela med oss av till såväl invånare som besökare, avslutar Helena.