Invigning av Kyrkvägen 4

Kommunstyrelsens ordförande Per Hollertz (M), Hans Linde, och Per Hanö (SD) klipper bandet. I bakgrunden Roland Engdahl med fanfar.
Idag hade vi äran att fira invigningen av det nyrenoverade vård- och omsorgsboendet Kyrkvägen 4, tidigare Ringgården. Under invigningsceremonin höll Per Hanö (SD), kommunalråd och ansvarig politiker för sektor Stöd och omsorg, ett tal där han tackade entreprenörer och personal för deras gedigna arbete. Tillförordnad kommundirektör Kristina Lohman överlämnade en gåva, och Roland Engdahl stod för fanfarerna.
Höjdpunkten var när Hans Linde, konstnär, modellbyggare och boende på Kyrkvägen 4, symboliskt klippte invigningsbandet. Hans är en veteran på flera sätt, dels närmar han sig en gedigen ålder av 93 och han har varit boende här tidigare innan renoveringen påbörjades. Efter några år på Ålderso i Gryt gick dock flyttlasset återigen till Ringarum och Kyrkvägen 4.
–Flytten gick smidigt och utan problem. Det har blivit fantastiskt fint här, särskilt på rummet jag bor i. Jag är inte igång med måleriet än men förhoppningsvis kommer det framöver, berättar Hans.
Han betonar även vikten av modern teknik och hur den underlättar tillvaron för boende som honom själv.
–Titta bara på den här, med den så jag kommer in dit jag ska. Det är väldigt enkelt och skönt att slippa hålla reda på en nyckel, säger han och pekar på en dosa på handleden.
Men Hans är inte ensam om att flytta från Gryt till Ringarum. Med sig har han undersköterskan Jeanette Nilsson som efter 13 år på Åldersro valde att fortsätta sin tjänst på Kyrkvägen 4.
–Det är tryggt med ett bekant ansikte och någon jag känner, avslutar Hans.
För närvarande är 26 lägenheter uthyrda på Kyrkvägen 4, varav fyra iordningställs.