Grännäs är Sveriges finaste idrottsplats

Grännäs är Sveriges finaste idrottsplats

Grännäs idrottsplats intill Valdemarsviken har utsetts till Sveriges finaste idrottsplats av SportExpressens läsare.

Tidningen SportExpressen samlade under våren in flera hundra bidrag till Föreningslivets tävling ”Sveriges finaste IP”. Därefter utsågs fem finalister, varav Grännäs idrottsplats i Valdemarsvik var en. Varje finalist presenterades på Expressens hemsida. I oktober inleddes röstningen där nästan 80 000 personer deltog och utsåg Grännäs till vinnare.

– Vi är mycket stolta över att Grännäs kammade hem förstaplatsen. Det är verkligen en vacker plats som förtjänar uppmärksamhet, säger Karl Öhlander, kommundirektör i Valdemarsviks kommun.

10MILA på Grännäs nästa år

Att Grännäs IP är en fantastisk plats håller nog de flesta besökare med om. Med bekvämt promenadavstånd till Valdemarsvik längs med ostkustens enda fjord – Valdemarsviken – är läget unikt. Det kuperade landskapet där öppna landskap möter svindlande höjder med milsvid utsikt lockar många besökare varje år. Sommaren 2021 blir platsen dessutom central i orienteringstävlingen 10MILA.

– För kommunen är den här fina utmärkelsen av Grännäs ett kvitto på att vi har en fantastisk miljö att värna och utveckla. Här finns unika livsmiljöer med storslagna skogar, hav och skärgård runt hörnet. 10MILA på Grännäs är ytterligare en bekräftelse på vårt utmärkta läge, säger Mattias Geving, kommunstyrelsens ordförande.

Tack till alla som bidragit till utmärkelsen

– Jag vill avslutningsvis rikta ett extra stort tack till föreningslivet och mina medarbetare inom kommunen som ser till att Grännäs fortsatt kan vara Sveriges finaste idrottsplats, med liv och rörelse året om. Tack till er alla, säger Karl Öhlander.

Expressens film: om Grännäs inför röstning

Expressens film: prisutdelning på Grännäs