Framgångsrik entreprenörskapsdag på Vammarskolan med årskurs 8

Den 14 maj anordnades en inspirerande entreprenörskapsdag för årskurs 8 på Vammarskolan, i ett samarbete mellan Valdemarsviks kommun, organisationen Framtidsfrön och Valdemarsviks Sparbank. Temat för dagen var platsutveckling, och eleverna fick möjligheten att själva välja en plats i kommunen som de tyckte om lite särskilt och ville utveckla.

Elevernas kreativitet och engagemang var tydligt när de presenterade sina idéer för att förbättra Valdemarsvik. Vinnande laget kallade sin idé för Cosy Cove Garveriet, ett projekt som riktar sig till äldre ungdomar. Gruppen föreslog att skapa ett aktivitetshus i Garveriet som skulle fungera som ett komplement till fritidsgården Fabriken. Cosy Cove Garveriet skulle erbjuda en rad aktiviteter som arkadspel, karaoke, graffitimålning, skatepark och bio med gratis popcorn, vilket skulle ge äldre ungdomar en plats att samlas och ha roligt.

Övriga idéer från eleverna var också imponerande och visade på en bred förståelse för kommunens behov och möjligheter. Många grupper fokuserade på utveckling av områden som Grännäs och Ishallen, med förslag på aktiviteter och förbättringar. Havet och sjöarna var också populära teman, med flera förslag på verksamheter som skulle främja aktivitet samt skapa prao-platser och ungdomsjobb.

Entreprenörskapsdagen visade på ungdomarnas potential och deras vilja att bidra till kommunens utveckling. Samarbetet mellan Valdemarsviks kommun, Framtidsfrön och Valdemarsviks Sparbank har gett eleverna möjlighet att tänka kreativt och praktiskt kring sin egen närmiljö. Det är tydligt att framtidens entreprenörer redan finns bland oss och skapa positiva förändringar i sin omgivning!

Bilder från presentationerna på Valdemarsviks Sparbank