Föräldrawebbens tisdagschatt byter tid

Chatten på Föräldrawebben byter tid och nås nu mellan kl 11:30-13:00 på tisdagar.

Sedan ett år tillbaka har Föräldrawebben bjudit in föräldrar till chatt med kommunens råd- och stödenhet på tisdagskvällarna. Sedan årsskiftet har intresset för chatten minskat något, och därför byter chatten tid, till 11:30 till 13:00.

– Förhoppningen är att fler ska ha möjlighet att ställa frågor i chatten över lunchtid istället för på kvällen, då det är så mycket annat som händer för en familj, säger Emelie Nisu, folkhälsoutvecklare i Valdemarsviks kommun, som leder projektet med Föräldrawebben.

Anonym chatt gör det enkelt att ta kontakt

Den som skriver i chatten är helt anonym och ingen annan kan se vad den enskilde föräldern och Föräldrawebbens medarbetare chattar om.

– I chatten kan du vara helt anonym och fråga precis vad du vill. Medarbetare från kommunens råd- och stödenhet hanterar chatten, och inget av det man chattar om kan läsas av någon annan. Chatten är ett enkelt sätt att lyfta sin oro för något, ställa frågor och diskutera utan att behöva lämna ut sitt namn, sin e-postadress eller på något annat sätt avslöja sin identitet. Vi hoppas att vi nu, genom bytet från kvällstid till lunchtid, ger fler föräldrar möjligheten att chatta med oss, säger Emelie Nisu.

Så chattar du

På Föräldrawebbens sidor för dig som har tonårsbarn eller yngre barn, finns en gul meddeladeruta. När en medarbetare från råd- och stöd loggar in i chatten förvandlas meddelanderutan till ett chattfönster. Där kan du ställa dina frågor. Ibland kan flera chattar pågå samtidigt, och du kan därför få vänta en liten stund innan du får ett svar.

Föräldrawebbens chatt – så ser det ut

Meddelandefönstret är aktivt vid alla tider då chatten är stängd. I meddelanderutan kan du skicka e-post till oss, men då kan du inte vara anonym. Du måste ange din e-postadress för att vi ska kunna svara dig.

Meddelandefönstret förvandlas till chattfönster så snart en medarbetare från råd- och stöd loggar in i chatten. I chatten kan du ställa din fråga utan att uppge namn eller kontaktuppgifter. Chatten är öppen på tisdagar mellan klockan 11:30-13:00.

På Föräldrawebbens sidor finns en gul meddelandeflik som du klickar på för att fälla ut. När chatten är öppen på tisdagar mellan klockan 11:30-13:00 kan du chatta med en medarbetare på råd- och stöd. Då är du helt anonym. Övriga tider kan du skicka ett meddelande via e-post.