Entreprenörskap på schemat för årskurs 8:a tillsammans med FramtidsFrön

Den 28 april genomfördes en dag i entreprenörskapets tecken för samtliga elever i årskurs 8 på Vammarskolan. Dagen arrangerades i ett samarbete mellan organisationen FramtidsFrön, Valdemarsviks kommun, Bepart AB och Valdemarsviks Sparbank. Juryn på scen under entreprenörskapsdag med Framtidsfrön för årskurs 8.

Dagen började med en introduktion och kick-start på Sparbanken där Håkan Eriksson, VD på banken avslutade med att ge eleverna ett skarpt uppdrag att ta fram en idé för hur deras ”Framtida Valdemarsvik” kunde se ut. Vad skulle finnas där? Hur skulle det se ut och vad skulle få ungdomarna att bo kvar, känna stolthet och vilja introducera sina vänner och bekanta till Valdemarsvik.

Eleverna processade sina idéer i grupper under dagen för att slutligen färdigställa en prototyp och presentation som juryn  bestående av Jenny Elander Ek (C), Per Hollertz (M), Bepart ABs VD Cecilia Schultz samt Håkan Eriksson, och andra besökare under eftermiddagen kunde ta del av i Sparbankens lokaler.

Vinner gör ett förslag om en arkadpub ute i vattnet: “ett ställe för alla”. Juryn menar att det är ett “estetiskt tilltalande projekt som främjar det fysiska mötet” och är överens om den fantastiska kreativitet som de sett denna dag.

Flera idéer berörde Grännäs fritidsområde, vilket gjort att Mikael Jonsson, teknisk chef på kommunen, vill involvera ungdomarna ytterligare för utvecklingen där framöver.

Juryn går runt och pratar med grupperna på sparbanken.

Ett stort tack till FramtidsFrön och årskurs 8 på Vammarskolan för en givande dag. Särskilt tack också till Håkan Eriksson med personal på Valdemarsviks Sparbank som var med och sponsrade arrangemanget och Cecilia Schultz på Bepart AB som ideellt ställde upp som coach och jury under dagen.