Cecilia, Patrik och Sarah valde Valdemarsviks kommun

Patrik har levt en stor del av sitt liv i Stockholm. Sarah har pluggat utomlands och återvänt till barndomens Gryt med familjen, och Cecilia har utbildat sig på nära håll och nu startat verksamhet i kommunen där hon vuxit upp. Nu berättar de om sina liv och beslutet att flytta till vår kommun.

– Min framtidstro om Valdemarsvik är stor. Jag hoppas och tror att detta är en kommun som kommer leverera förändringar inom de närmaste decennierna för både unga som gamla. Fler söker sig till landsbygden och vi blir mer omsorgsfulla om vår närhet och det småskaliga. Jag drömmer om ett levande småstadssamhälle där varje individ ska känna sig trygg och betydelsefull, berättar Cecilia.

Nya perspektiv

För Patrik medförde flytten till Valdemarsviks kommun nya perspektiv. Han är konstnär, utbildad på Kungliga konsthögskolan i Stockholm, och har levt och verkat den största delen av sitt liv i storstadens puls. Gården utanför Valdemarsvik köpte han och hans sambo 2013, och sedan 2018 har den blivit deras permanenta bostad.

– Sedan flytten hit har arbetet i ateljén förändrats till att handla om att avbilda min omgivning.  Eftersom jag numera sysslar med landskapsmåleri kan jag nog inte bo så mycket bättre. Allt jag behöver finns runt mig, säger Patrik.

Med naturen runt hörnet

För Sarah Åkerblom är Gryt fullt av barndomsminnen. Det var här hon bodde som barn. Det var hit hon sedan återvände tillsammans med sin sambo och två små barn.

– Vi bestämde oss för att köpa ett fritidshus, ett litet torp med tillhörande lada. Tanken var inte att flytta hit permanent men när vi väl var på plats fanns ingen återvändo, berättar Sarah.

Läs gärna mer om Cecilia, Patrik och Sarah på Flytta hit-sidorna.