”Årets Unga Företagare” utsedd: Grattis Viktor Lenper!

Den 11/12 överlämnades priset till årets unga företagare i vår kommun. Många var nominerade, men flest röster fick Viktor på Design Viktor Lenper. Kommunen skriver i sin motivering:
”Genom sina omtyckta hantverk har Viktor sedan 2013 byggt upp en framgångsrik verksamhet. Hans engagemang och samarbete med andra lokala producenter, hantverkare och konstnärer gör honom till en mycket fin ambassadör och entreprenör i Valdemarsvik.”

Det var kommundirektör Karl Öhlander som överlämnade priset till Viktor. Även näringslivsutvecklare Malin Österström fanns på plats för att gratulera, och kommunalråd Jenny Elander Ek riktade också ett stort grattis till Årets Unga Företagare och framförde följande:

”Viktor Lenper är en god förebild för Ungt Företagande. Med rötterna i Valdemarsvik har han byggt upp en numer välkänd verksamhet. Han bidrar till att göra Valdemarsvik känt utanför kommungränsen genom sitt hantverk där just Valdemarsviken har en framträdande roll och ett uttryck som börjar bli ikoniskt genom Viktors produkter.

Viktor exemplifierar även en annan aspekt som företagarna i Valdemarsvik är duktiga på, nämligen att lyfta varandra genom att till exempel saluföra varandras varor och tjänster, ta hjälp av varandra i att ta fram nya produkter eller hänvisa kunder till varandra. Det är även extra roligt att just i år lyfta en företagare som kombinerar en fysisk affärslokal med en e-handel och en framträdande närvaro på sociala medier.

Jag vill avslutningsvis tacka alla som har nominerat företagare till denna utnämning. Variationen av företagare inom en bredd av branscher visar att näringslivet i Valdemarsvik har en ljus framtid. Alla som har nominerats är goda förebilder för andra unga som vill starta företag.”

En eloge till alla nominerade!

Bland de nominerade fanns även Sandra Svensson på Studio S, Oskar Dahlholm på Flextvätt, Markus på Sandbladh Tak & Plåt, Adam på Sundmans Riv & Byggservice AB, Takplåtslagare Daniel Jansson samt Ida på Idas Syster Sofie. Ett stort tack till alla som engagerade sig i att rösta fram årets unga företagare!