Anna Danielsson på Gusums fritidshem nominerad till prestigefylld utmärkelse

Anna Danielsson, Foto: Privat

Vi är glada och stolta över att kunna meddela att Anna Danielsson från Junibackens fritidshem i Gusum är en av finalisterna till utmärkelsen Årets lärare i fritidshem 2023.

Årets lärare i fritidshem är en hedersutmärkelse som instiftades av Lärarförbundet år 2010, tidigare känt som Årets fritidspedagog. Priset har genomgått förändringar och justeringar över åren. Efter att samarbetet med Nationellt centrum för främjande av god hälsa hos barn och ungdom (NCFF) avslutades 2012, återupptog Lärarförbundet ceremonin 2013 med ny vitalitet.

Från och med i år är det Sveriges Lärare som har äran att utse Årets lärare i fritidshem. Det nationella rådet för fritidshem har dessutom implementerat uppdaterade kriterier för att säkerställa en rättvis och omfattande bedömning av de nominerade. Anna Danielssons framstående insatser och engagemang har kvalificerat henne som en av de utvalda finalisterna.

Priset kommer att delas ut vid Fritidshemmens rikskonferens i Stockholm den 7 december. Detta erkännande är inte bara en hyllning till Anna Danielssons dedikation till undervisning och pedagogiskt ledarskap, utan också ett kvitto på Valdemarsviks kommuns höga kvalité på våra fritidshem.

Vi önskar Anna Danielsson stort lycka till i finalen!

Läs mer om utmärkelsen och vilka kriterier som måste uppfyllas för nominering här: Årets lärare i fritidshem (sverigeslarare.se) Här kan du även se en film där finalisterna presenteras.