Aktivitetsparken vid Norrbacka invigd

Idag invigdes den nya aktivitetsparken med tillhörande Regnbågsbana vid Norrbacka. Aktivitetsparken har skapats i samarbete mellan kommunen och barn från Lovisebergs förskola.

– Aktivitetsparken är en plats för såväl rörelse och umgänge. Här kan barn och vuxna träna tillsammans, utforska naturen, spela basket eller grilla. Det är en plats för alla, och för olika behov, berättar Emelie Nisu, Folkhälsoutvecklare i Valdemarsviks kommun.

Barn från Lovisebergs förskola har deltagit i utvecklingsarbetet kring Regnbågsbanan, en hinderbana där balans och kondition sätts på prov. Under invigningen fanns barnen på plats för att testa den nya banan, och för att ta hand om själva invigningen. Kommunalråd Jenny Elander Ek (c) och Kommundirektör Karl Öhlander var också med för att hålla tal, och bandet som barnen fick klippa vid invigningen.

– Tack till alla er som varit med och skapat aktivitetsparken. Tack till er barn, och tack till kommunens fantastiska arbetsmarknadsenhet som stått för byggnationen i samarbete med vår folkhälsoutvecklare, sa Karl Öhlander i sitt tal.

Jenny Elander Ek, kommunalråd (c), tackade också alla inblandade och ledde ”huvud, axlar, knä och tå” samt ”raketen”, några fysiska övningar som avslutades med jubel och applåder.