Adam Sundman är årets unga företagare i Valdemarsvik 2021

”Adam besitter ett genuint driv och en entreprenörskapsanda som är betydelsefull för Valdemarsviks kommun. Han identifierar behov och löser problem genom sitt företagande och har under kort tid och i ung ålder fått sitt företag att växa och blivit en omtyckt arbetsgivare och ledare”.

Så löd motiveringen när Adam Sundman på Sundmans Riv & Byggservice AB tilldelades utmärkelsen årets unga företagare i Valdemarsvik 2021. Tidigt under måndagsmorgonen, mitt i morgongröten fick Sundmans Riv & Byggservice AB besök av Valdemarsviks kommundirektör Karl Öhlander, näringslivsutvecklare Sarah Åkerblom och kommunalråd Jenny Elander Ek som åkt dit för att tilldela Adam utmärkelsen.

På knappt två år har Adam gått från att starta bolaget till att vara arbetsgivare åt sju, snart åtta, anställda. ”Mer lär det bli… men målet är inte att vara störst – det är att vara bäst” säger Adam under vår rundtur i lokalerna. Han är inte helt ny som företagare utan har tidigare drivit enskild firma och är dessutom delägare i ytterligare ett Valdemarsviksföretag som delar hans lokaler strax utanför Söderköping.

”Adam är en inspirerande entreprenör med hjärta för Valdemarsvik. Med engagemang har han på kort tid byggt upp företag som verkar i hela landet. Han är en förebild för andra unga som drömmer om att starta eget” säger Jenny Elander Ek.

Stort grattis önskar vi alla från Valdemarsviks kommun!

Adam Sundman årets unga företagare 2021