Nu är nya förskolan invigd!

Nu är nya förskolan invigd!

Måndagen den 14 september var det äntligen dags för invigning av den nya förskolan intill Sörbyskolan i Valdemarsvik. Med tal, bandklippning med alla barn, musik, glass och media på plats blev det ett lyckat evenemang att minnas.

– Jag måste börja med att tacka alla medarbetare som på ett fantastiskt sätt bidragit till arbetet kring den nya förskolan, och som ställt upp på alla tänkbara sätt inför och under flytten hit, säger Mimmi Trysberg, rektor.

Även Caroline Hedvall, sektorchef för BUA, Barn, Utbildning och Arbetsmarknad, framhöll alla medarbetare i sitt tal, och riktade ett stort tack till dem, och ett lycka till på den fortsatta utvecklingen av verksamheten på Sörby förskola.

Jenny Elander Ek, kommunalråd (c), framförde sitt tal i form av en saga som beskrev hela processen från att det politiska beslutet fattades till idag – då den nya förskolan är färdig.

Invigning med många klipp

Efter talen inledde Mimmi Trysberg invigningen, som avslutades med att band klipptes dels på scenen, dels runt gården där barnen och alla pedagoger samlats avdelningsvis.

– Självklart ska ni barn inviga förskolan, det är ju faktiskt er förskola, sa Mimmi Trysberg och överlämnade den formella bandklippningen till Sara, Malte, Anton och Lilly som tillsammans klippte bandet som hölls upp av kommunalrådet och sektorchefen.

– Det är fint och bra här, var barnens sammanfattande intryck av sin nya förskola.