4. En naturlig arena för aktiv livsstil

Vårt långsiktiga fokus på kulturliv, aktiv fritid och sport för alla åldrar gynnar folkhälsan i vår kommun, och väcker uppmärksamhet långt utanför kommungränserna. Ungdomscuper och  andra tävlingar inom olika sporter drar till sig deltagare från alla hörn av Norden och Europa. Utbildningar, läger och kurser genomförs året runt och vänder sig till både ledare och utövare.

Och för äventyrslystna i alla åldrar är hela naturen en enda stor arena. Här kan man skapa sitt eget äventyr eller välja att ta del av det högklassiga fritids- och serviceutbudet.

Naturreservaten tillsammans med Yxningens unika natur ger skarpa kontraster och ett alternativ till den urbana livsstilen. Båtlivet myllrar i våra vatten under sommarmånaderna. Vacker skärgård och välrenommerade hamnar med restauranger och bra service lockar båtfarare från när och fjärran. Gryts skärgård är vida känd för sina naturhamnar och upplevelser. Valdemarsviksfjordens attraktionskraft ökar varje år.