2. En plats där alla kan växa och trivas

I Valdemarsviks kommun värnar vi om hälsa och trygghet för kvinnor och män i alla åldrar. Genom det ständigt ökande antalet inflyttade barnfamiljer kan vi tillhandahålla barnomsorg och skolor på flera håll i kommunen. Med lite mindre och mer personliga skolor, tillsammans med engagerade lärare och god kontakt med föräldrarna, får barnen den trygghet och kunskap som behövs för att kunna välja väg efter grundskolan.

Den här kvalitetsfilosofin präglar även våra vuxenutbildningar. Hos oss ska alla ha möjligheten att försörja sig genom eget arbete och förverkliga sina livsdrömmar.

För ungdomarna finns stora möjligheter till en utvecklande och meningsfull fritid. Inte minst  genom idrotts-, kultur- och föreningslivet. Lägg därtill ett aktivt nätverkssamarbete bland kommunens och regionens företag i syfte att skapa feriejobb och prova-på-platser för ungdomar.

Samma omtanke gäller också kommunens äldre. Tack vare boende, service, omsorg och vård av högsta kvalitet lockar vi dessutom seniorer från övriga Sverige och utlandet som vill leva ett givande och tryggt liv som aktiva pensionärer.