120 sommarjobb inom stöd och omsorg

Tycker du om att jobba med människor? Har du fyllt 18 år? har du en utbildning inom vård och omsorg, eller studerar du just nu? Då kan du söka sommarjobb i Valdemarsviks kommun.

En arbetsdag inom sektor stöd och omsorg är fylld med arbetsuppgifter där du på olika sätt hjälper människor i deras vardag. Det kan handla om praktiska saker, exempelvis personlig hygien, att klä sig, matlagning, att städa och hjälpa till i kontakterna med anhöriga – men en stor del av arbetet är att skapa livsglädje, motivation och inspiration genom till exempel promenader och andra aktiviteter.

– Det är ett mycket viktigt jobb som utförs, och här får du en chans att verkligen göra skillnad för en annan människa. Det är meriterande om du har en utbildning inom området eller om du just nu genomför en utbildning, men arbetet handlar också om personlig lämplighet. Det viktigaste är att du tycker om människor och att hjälpa andra, berättar Jessica Flyxén på kommunens bemanningsenhet.

Stor vikt läggs vid matchning

Det finns stora möjligheter att forma sommarvikariatet efter dina och arbetsplatsens förutsättningar. I ansökan får du i ett frågeformulär ange om du helst arbetar heltid, deltid, dag eller natt. Du anger även inom vilken verksamhet du helst vill arbeta och på vilken ort. Vi ser helst att du har möjlighet att arbeta hela sommaren, det vill säga veckorna 25-32, men du kan också önska att få jobba de fyra första eller de fyra sista veckorna. Det går också att ange andra tider i sin ansökan så tittar vi på om det kan gå att ordna.

– Vi lägger stor energi på att matcha våra sökande med de olika arbetsplatserna. Det är viktigt att matchningen blir bra, och ju mer information du lämnar om dig själv, dina önskemål och förutsättningar – desto bättre. Matchningen gör vi dels utifrån vem du är som söker och dina önskemål, dels utifrån grupperspektivet och arbetsplatsens behov. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning, men vi tittar även på språkkunskaper, och vilka möjligheter du har att ta dig till din arbetsplats, då vi vet att kollektivtrafiken inte alltid matchar arbetstiderna, berättar Lehna Rolf som liksom Jessica arbetar på bemanningsenheten.

Körkort är meriterande och ibland även ett krav inom flera av våra verksamheter. Sökanden till Vammarhöjden och Gusums äldreboende kan dock klara jobbet utan körkort. Men du som söker måste vara minst 18 år gammal.

120 tjänster ska tillsättas

Det är mycket arbete som väntar Jessica och Lehna. Inför sommaren ska närmare 120 personer anställas som vikarier inom stöd och omsorg. Just nu kommer ett trettiotal ansökningar in varje vecka, men det finns alltid ett behov av vikarier.

– Vi behöver alltid personer som kan komma in och jobba extra. Vill man komma igång att jobba som vikarie redan nu försöker vi lösa det nu under våren. Oavsett när du börjar får du en introduktion som består av olika moment, bland annat att gå bredvid ordinarie personal för att lära känna rutiner och vårdtagarna men du får även lära dig om de tekniska hjälpmedel som finns, hur dokumentationssystemen fungerar, hur vi använder skyddsmaterial och vilka hygienrutiner som ska följas, berättar Jessica.

Sök senast 31 mars

Sista ansökningsdag är den sista mars, och för att Lehna och Jessica ska hinna ta emot ansökningar, träffa sökanden som går vidare till intervju, följa upp referenser och göra en bra matchning är det bra om du söker så fort som möjligt.

Du hittar den lediga tjänsten på webbsidan Offentliga jobb.se, eller genom att klicka dig till jobbannonsen på kommunens hemsida under Arbete och därefter Lediga jobb. Har du några frågor eller funderingar inför din ansökan är du alltid välkommen att ta kontakt med oss, avslutar Jessica och Lehna.