Här öppnar vi i nästa vecka – med begränsningar

Simhallen, ishallen och kulturskolan öppnar upp i vår kommun på måndag 25/1 med begränsad verksamhet för barn födda 2005 eller senare. Biblioteken öppnar på torsdag 28/1 för allmänheten, men med begränsningar i anpassade lokaler.

Regeringen uppmanar fortsatt kommuner och regioner att hålla verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig, stängd fram till och med den 7 februari 2021. Regeringen betonar dock att fritidsaktiviteter är viktiga för barn och ungas utveckling. De ber därför att offentliga aktörer snarast möjligt återupptar verksamheterna för barn och unga födda 2005 och senare, under förutsättning att föreskrifter och allmänna råd kan följas. Bedömningen är att nyttan av att ha öppet överväger fördelarna med att hålla stängt. De negativa följder för barn och ungas hälsa som annars riskeras är betydande.

Verksamheter som öppnas för barn födda 2005 eller senare

I Valdemarsviks kommun kommer följande verksamheter öppnas upp för barn födda 2005 eller senare, med start måndag 25 januari:

 • simhallen öppnar för bokade aktiviteter för barn och unga, t ex simskola och skolornas simundervisning
 • ishallen öppnar för bokade träningsaktiviteter för barn och unga​
 • Kulturskolan öppnar upp med en-till-en-undervisning, dvs inga gruppaktiviteter utan enbart ex musikundervisning med en lärare och en elev.

Biblioteken öppnas för alla – men anpassat och begränsat

Biblioteken i Valdemarsvik, Gusum och Ringarum öppnar för allmänheten igen på torsdag den 28 januari enligt ordinarie öppettider. Antal personer som vistas i lokalerna samtidigt kommer att vara begränsat och lokalerna kommer att anpassas för att ett tryggt avstånd ska säkerställas.

Följ rekommendationerna

För att inte sprida smitta till andra är det viktigt att du/ditt barn:

 • stannar hemma vid sjukdom, även vid milda symptom
 • tvättar händerna ofta och noggrant
 • håller avstånd till andra
 • inte delar utrustning med andra
 • tränar utomhus om det är möjligt
 • byter om och duschar hemma
 • reser till och från aktiviteten utan sällskap av andra
 • tränar individuellt eller i mindre grupper