Strömavbrott i Valdemarsvik – felavhjälpning pågår

Vid 03-tiden i natt drabbades Valdemarsvik av ett omfattande strömavbrott. Vi har under morgonen haft kontakt med E.ON som successivt fått tekniker på plats, och vid 08.30-tiden kom elen tillbaka i delar av Valdemarsvik. Fortfarande, vid 09.15, är strömmen borta för ca 300 abonnenter.

Under morgonen har sektor barn, utbildning och arbetsmarknad arbetat med att gå ut med information till vårdnadshavare kring hur vi hanterar barnomsorgen. Efter att elen successivt återvänt har sektor barn, utbildning och arbetsmarknad beslutat att kommunens skolor och förskolor hålla öppet under dagen. Vammarskolan öppnar dock klockan 12.00.

Inom sektor stöd och omsorg har Vammarhöjden drabbats och även Åldersro i Gryt.

Centralköket arbetar för att få ut enklare, varm lunch till såväl skolor som äldreboenden och hemtjänst.

Du kan följa strömavbrottet på E.ON:s hemsida: https://www.eon.se/el/stromavbrott/avbrottskarta