Första sticket avklarat!

Idag inleddes vaccinationen på äldreboenden i Valdemarsviks kommun. Det första sticket sattes i armen på en förväntansfull Stig Skill, som även fick bjuda in till en skål efteråt för att fira. Om tre veckor är det dags igen för den sista sprutan, därefter kommer inte pandemin längre vara ett hot för Stig.

Vaccinationen hanteras av sjuksköterskor i kommunen och premiärsprutan hanterades med stadig hand av Carina Dahlsten. Under dagen ska 50 doser vaccin delas ut, och i nästa vecka kommer ytterligare doser till personer på våra äldreboenden. När alla de boende är vaccinerade står medarbetarna på tur.

– Vaccinationsplanen som vi arbetat fram tillsammans med regionen innebär att vi ska vara klara med den första omgången vaccin för de boende och våra medarbetare inom de närmsta veckorna. Därefter sker vaccinering av övriga prioriterade grupper, innan vaccinet till sist kan erbjudas en bred allmänhet, berättar Marie Schmid, chef för sektor stöd och omsorg i Valdemarsviks kommun.


Vill du läsa mer om vaccination i regionen? På 1177.se finns mer att läsa.