Planerar du att resa?

Folkhälsomyndigheten har publicerat en sida med råd om vad du ska tänka på om du planerar att resa. Några viktiga punkter är:

  • Undersök vad som gäller för din resa innan du reser genom att kontakta researrangören och ditt försäkringsbolag.
  • Tänk på att lokala utbrott av covid-19 kan förekomma på den ort du reser till. Därför kan lokala bestämmelser och restriktioner införas med kort varsel. Det kan påverka dina möjligheter att resa hem.
  • Sök i första hand information om utrikes resor hos Utrikesdepartementet (UD). På ambassadernas webbplats Sweden Abroad finns information om bestämmelser i olika länder. UD:s app resklar gör det enklare att hålla koll på vad som gäller på ditt resmål.

På denna sida finns Folkhälsomyndighetens information med fler viktiga länkar.